torstai 2. huhtikuuta 2009

Terveisiä Oxelösundista










Kevään perinteinen Oxelösundiin suuntautuva reissu on tehty. Sörmlandsträffen on Ruotsin suurimpia kisoja (tänä vuonna noin 320 kisaajaa) , jossa kisasi tällä kertaa osallistujia ainakin Ruotsista, Suomesta ja Norjasta, ikäluokkia C-junnuista aikuisiin.




Matkaan Hämeenlinnasta lähti kisaajat Abdul (Miehet -81kg), Mago (Miehet -60kg), Lalli (B-pojat -73kg), Sampsa (B-pojat -60kg), Matias (C-pojat -60kg) ja Sikko (B-pojat -60kg), valmentaja Olli ja autokuski-kisapäällikkö Jarkko. Semi (B-pojat -55kg) ja Samu (C-pojat -46kg) joutuivat valitettavasti jäämään pois loukkaantumisen ja sairauden takia. Vielä mukaan buukkasivat itsensä Nuortevan muu perhe Petri, Johanna ja Leevi (yhteensä 201kg) kannustusjoukoiksi.

Perjantai-aamuna aikaisin autoilla Turkuun ja päivälaivalla Tukholmaan. Laivalla sekalaisia toimia: Mago pläräsi koko matkan fyssankirjaa, Abdulia nukutti, jossei puristellut PSP:tä , Sampsa ja Lalli perehdyttivät Sikkoa hedelmäpeleihin, Matias ja Leevi rääkkäsivät muita peliautomaatteja. Laivalla liikkui muutenkin harvinaisen hyvärunkoista porukkaa, kun puoli laivallista oli Ahvenanmaalle matkaavia judokoita. Maarianhaminassa kun kisattiin samana viikonloppuna aikuisten SM-kisat.Ruotsissa perjantai-iltana oli vastassa vuosisadan lumimyrsky (27.03.2009) ja Vandrarhem Poppeln, joka on jo tuttu majapaikka viime vuodelta ja siitä kiva, että pojat mahtuivat majoittumaan kaikki yhteen huoneeseen.

Laivalta perjantai-iltana ajettiin suoraan satamasta vielä kisapaikkalle, Ramdalens Sportcenteriin (Tukholma-Oxelösund n. 115km) ja punnitukseen. Matias hiukan ylipainoisena roudattiin vielä lauantaiaamuna uudelleen vaa'alle. Näin kaikki saatiin "omiin" painoluokkiinsa. Lauantaiaamun aamiaiset vedettiin tuhdisti läheisen hotellin aamiaispöydässä, kun kisaajatkin oli jo valmiiksi punnittu. Kisapäivä lauantaina eteni nopeasti neljällä tatamilla. Kisoista tarkemmin kisaryhmän blogista. Sen vaan voi todeta, että hiki tuli katsomossakin, kun parhaaseen/pahimpaan aikaan Hämeenlinnan pojat heitti ipponeita kolmella tatamilla yhtäaikaa. Siinä oli Ollilla puuhaa, kun yritti pitää tilanteen hallussa kaikille tatameille yhtäaikaa. Hyvinhän pojat taisteli ja tulokset löytyy täältä.

Illaksi ajettiin syömään läheiseen Nyköpingin kaupunkiin, joka on jo kunnon kaupunki. Olli luotsasi koko porukan Sportti-aiheiseen pubiin, jossa nautittiin ansaitut sapuskat pitkän kisapäivän päätteeksi. Sunnuntaina aamuyöllä sekoiltiin herätysten kanssa kun kelloa oli jo veivattu ees ja taas ja vielä kesäaikakin tuuppasi päälle juuri sinä yönä. Kännyt oli yön aikana "hakeneet" uuden kellonajan itsekseen ja niin herätys tuli parissakin huoneessa tuntia liian aikaisin. Kirotun hienoja laitteita! Kun muutenkin lähtö Vandrarhem Poppelnista oli sovittu klo 5.15.


Todella kiva reissu. Suomalaisille iskee kivasti yhteishenki päälle ulkomaan kisoissa ja toisenkin seuran kisaajia kannustetaan Suomen nimissä. Suomalaisia oli liikkellä useampikin porukka: Hämeenlinnan kisaryhmän lisäksi iskuryhmä Nokialta, Chikarasta ja vielä iso kaksikerrosbussillinen Tehotiimiläisiä Etelä-Suomesta. Kisaajille hienoa päästä testaamaan tasoaan ulkolaisia vastaan ja saada uusia vastustajia tuttujen kotimaisten lisäksi. Toivotaan, että ensi keväänäkin saadaan reissu järjestettyä. Jotain tollasta….

Ei kommentteja: